2013/12/09

MAC UTILITY SOFTWARE

mac utility software
Sinds Microsoft's Windows besturingsystemen meer en meer werden ingewisseld voor Apple Mac OS X, hebben handige utility software ontwikkelaars daar op ingespeeld. Deze hebben zogenaamde Mac Utility software ontwikkeld. Een utility is een stuk gereedschap dat het besturingssysteem ondersteunt of helpt. Vooral met taken die het zelf niet kan uitvoeren. Een van de meest bekende taken utility software uitvoert is het opschonen en defragmenteren van de harde schijf. Een ander term die veel wordt gebruikt is Mac cleaner. Een mac opschonen doe je met alleen de beste Mac utility software!

Wat zijn de bekendste en beste Mac Utility software programma's?

beste mac utility software
Een van de bekendste namen zijn de Mackeeper en Clean My Mac. De Mackeeper is vooral bekend geworden doordat deze een goede virusscanner voor mac includeert. Beide programma's zitten vol met handige gereedschappen die Mac gebruikers kunnen inzetten om meer uit hun Mac te halen. Een goed artikel hierover is door +Veer Dehaas geschreven: Mackeeper versus CleanMyMac.

Waarom zou men Mac utility moeten gebruiken?

Over het algemeen kunnen we niet over moeten spreken, toch het is een handige ondersteuning daar waar het gaat om malware bescherming, internet security en mac bestandsherstel mogelijkheden. Daarnaast is het ook zo dat een mac op den duur langzamer zal presteren. Hiervoor zijn een legio van redenen aan te voeren en wat we zien is dat hierover gretig wordt geschreven op vele verschillende sites over heel Europa. Een aantal voorbeelden:
Zoals je kunt zien is er een duidelijke opwaardse trend voor Mac utility software. Deze zal zich voortzette naar mate Apple meer en meer terrein verrovert op Microsoft. Voor een relevante discussie hierover kun je het volgende artikel raadplegen: PC versus Mac.

Ten slotte, een nieuwkomer is de MacReviver. Kan deze mac utility software zich meten met de Mackeeper? Lees meer op: de MacReviver Recensie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten