2013/09/05

AVIRA FREE ANTIVIRUS

Avira is een bekend Duits merk op het gebied van security software ontwikkeling. Sinds haar lancering heeft ze snel naamsbekendheid gekregen met de AntiVir software die door veel mensen wordt gebruikt ter bescherming van de computer. Ik las in een recent artikel en review van +Veer Dehaas dat Avira de naam van AntiVir heeft gewijzigd naar Avira Free Antivirus. Ik vond dit nogal opmerkelijk en zag vervolgens een verband.

Waarom de naam Avira Free Antivirus & waarom zou ik die niet gebruiken?

avira free antivirus review
Een van de punten die ik erg sterk vond in het artikel is dat antivirus software ontwikkelaars graag betalende klanten verwerven via hun gratis antivirus software versies. Ze weten zeer goed dat hun gratis software niet volledig en optimaal is. De meeste mensen hebben veel meer security behoeften dan een standaard bescherming tegen een virus. Er zijn talloze mogelijke aanvalstaktieken ontwikkeld door meer en meer complexere malware varianten. Het puur vertrouwen op een gratis antivirus product is niet meer verstandig. Dit geldt trouwens ook voor anti-spyware software zoals de bekende SuperAntiSpyware software. Vandaar, alle bekende A-merken op het gebied van security software, zoals Bitdefender, Panda Security, Avast en Avira, lanceren zogenaamde internet security suites. Deze bieden een veel meer completere bescherming met veel meer functionaliteit.

avira antivirus software
Concreet voorbeeld: een internet security suite beschermt u voor besmette websites die uw computer onmiddelijk infecteren via een drive-by download die een zero-day exploit bevat voor een veiligheislek in uw browser. Een rootkit of keylogger wordt vervolgens ingezet die ongezien en ongemerkt uw computer zou kunnen bespieden of incorporeren binnen een botnet. Een gratis antivirus software product, zoals de Avira Free Antivirus, biedt deze bescherming niet aan. U zult gewoon besmet raken en uw antivirus zal deze besmetting niet kunnen detecteren! Zo'n concreet voorbeeld zou ook in het artikel moeten staan.

In ieder geval, het maakt me wel duidelijk dat de naamswijziging alles te maken heeft met de branding! AntiVir wordt niet direct gekoppeld met Avira. Een mogelijke overstap van Avira Free Antivirus naar de Avira Internet Security Suite is veel makkelijker te maken voor klanten. De meeste klanten die de gratis versie gebruiken zullen snel inzien dat een overstap naar de Internet Security suite veel meer voordelen heeft. Voor meer informatie, lees de review.

Youtube video met een test van de Avira Free AntiVirus software:Wilt u een populair alternatief voor Avira?

Kijk, wat positief is aan de oplossing van de Avira Internet Security suite, is dat deze zeer compleet is. Het bevat bijna alles wat een computergebruiker zich maar kan wensen, waaronder een module voor file recovery. Niettemin, BullGuard is in dat opzicht een zeer geduchte concurrent. De BullGuard Internet Security suite is inderdaad een uitstekende oplossing voor het verwijderen van malware en het beschermen van uw computer. In ieder geval veel beter dan de Avira Free Antivirus software. Voor meer informatie. BullGuard Review.


Gerelateerde posts:
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten