2013/08/28

REGISTRY MECHANIC

REGISTRY MECHANIC ANNO 2013 - 2014

De Registry Mechanic is een golden oldy in een reeks van talloze registry cleaners die sinds de lancering van Windows XP zijn ontwikkeld. Er zijn ook een hoop recensies over geschreven. Een aantal goede recensies wil ik hier graag bespreken en de strekking hiervan doortrekken naar de toekomst.

registry mechanic
+Remi Valentijn bespreekt in zijn recensie over de Registry Mechanic dat deze registry cleaner in vele Windows gidsen aanbevolen is geworden voor het opschonen van het register. Vervolgens worden er verdere argumenten aangedragen waarom de Registry Mechanic een goede keuze is. Onder andere wordt PC Tools aangeduid als een uitstekende software ontwikkelaar. Niettemin, frappant is dat er op het eind van zijn artikel de Performance Toolkit wordt genoemd. Dit is zeg maar het paradepaardje van PC Tools, het bevat veel meer gereedschappen voor het optimaliseren van de computer.... waarom beschrijf +Remi Valentijn dit niet aan het begin van zijn artikel? Ik heb Remi hierover benaderd en hij vertelde me dat zijn lezers geen trek hebben in meer 'ingewikkelde' oplossing. Hoe eenvoudiger des te beter. De Registry Mechanic is een goede registry cleaner voor het opschonen van het register en dat is was de lezers willen, het register opschonen.  

Het opmerkelijke is dat ik een soortgelijke review las op Computer Opschonen & Software Advies, geschreven door +Veer Dehaas. In haar review over de Registry Mechanic bespreekt ze vooral de lovende recensies die ze heeft gelezen over deze klassieke registry cleaner en refereert ze naar autoriteiten op het gebied van het recenseren van software. Het staat buiten kijf dat we hier te maken hebben met een goede registry cleaner, maar ze geeft aan dat het verstandiger is om te kijken naar een meer completere oplossing zoals de PC Health Advisor aangezien deze software gewoon meer gereedschappen bevat. Toen ik dit las vroeg ik me eigenlijk af wat Registry Mechanic eigenlijk nog wel waarde heeft en zijn tijd heeft gehad.

Conclusie over Registry Mechanic anno 2014

registry mechanic reviews
Ik denk dat we uit de strekking van deze uitgebreide reviews duidelijk kunnen concluderen dat het onverstandig is om deze registry cleaner anno 2014 nog te kopen. Op dit moment heeft bijna niemand nog Windows XP en Windows Vista. De meeste mensen hebben nu Windows 7 of Windows 8. Hier is de noodzaak voor het gebruik van een registry cleaner veel geringer. Ik +Rens Smit ben van mening dat je het Windows register gewoon met rust moet laten. Alleen na een malware infectie heeft het opschonen en defragmenteren van het register zin. Vandaar dat het veel verstandiger is om een goede totaaloplossing te kopen met veel meer gereedschappen voor het optimaliseren en opschonen van de computer. De Registry Mechanic anno 2014 is een oude relict uit het Windows XP tijdperk. De Advanced SystemCare software van Iobit lijkt me dan een veel betere, meer bij de tijdse keuze.

Aanbevolen om te lezen: Advanced SystemCare Review
Geen opmerkingen:

Een reactie posten